jueves, 13 de agosto de 2015

Apreciat Vicent Sanchís

Apreciat Vicent Sanchís. He llegit el seu magnífic article a Nació Digital, on es preguntava “com s’ho faran ells, el 28 de setembre”.

En primer lloc, dir-li que ignorava que en una futura República Catalana, estigui previst classificar als ciutadans i ciutadanes entre “nosaltres i ells”, ja que això no té gaire relació amb el discurs progressista i democràtic que defensen la majoria d’independentistes. Per si encara no s’ha adonat, aquesta classificació entre ciutadans bons i dolents, es no només patètica, sinó que és ofensiva, i més pròpia dels totalitarismes que no de la República Catalana amb la que molts somiem.

En segon lloc, dir-li que hi ha un “front del no” clarament definit, es un greu error, segurament intencionat. El “Sí”, com vostè anomena, de la CUP, és ben diferent del de Junts el Sí, i atribuir un hipotètic “No” a Catalunya Si Que és Pot, alienant-lo amb la dreta nacionalista espanyola que resideix a Catalunya, és un altre error intencionat, que a més és de molt mal gust.  

Ja per últim, dir-li que molts estem molt farts de que gent com vostè, es dediqui a monopolitzar y polaritzar el debat polític de la nostra nació. Ja sabem que el 27S es un moment històric, y que els polítics ens han convocat a prendre una decisió. Però li explicaré una cosa, en política, no tot és blanc o negre. Hi ha tot un ventall de grisos entre mig, que és mereixen tot el respecte del mon. Molts independentistes, com jo, ens sentim frustrats per aquest discurs de “només Junts pel Sí i la CUP són els independentistes de veritat”. Estem farts de que enfronteu a ciutadans els uns, amb els altres. Si vol un consell, en lloc de classificar-nos segons el vostre criteri, i preguntar-se que farem nosaltres el 28S, pot dedicar-se a gaudir de la varietat ideològica que existeix al nostre país, i a entendre que integrar tota aquesta varietat, és un valor afegit en la construcció d’una futura República Catalana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkedIn