martes, 21 de marzo de 2017

No, no ens representen.

Desprès de la lamentable actuació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra Mas, Ortega i Rigau, ara, els condemnats per la justícia espanyola pel 9N, tornen al Consell Executiu del Govern, on se’ls hi oferirà la possibilitat de ser “ambaixadors del procés”.

Contra la politització de la justícia espanyola no es pot més que estar en contra. Encara que a alguns i algunes els hi sobti, el judici contra té un clar contingut polític, i no és, ni molt ni menys, una anècdota en la justícia espanyola. La justícia espanyola està plenament polititzada, i és estrany el dia en que no s’asseu al banquet dels acusats un o una activista, ja sigui sindicalista, ecologista, anarquista, o de qualsevol moviment contrari al règim. Si en aquest procés judicial, es dóna alguna singularitat, és que el judici es fa contra els representants de la burgesia catalana.



Imatges del Setge al Parlament


Des de fa un cert temps, aquesta representació de les elits i els grans capitals de Catalunya han hegemonitzat l’independentisme, construint un procés a la seva mida, i exercint una política bassada en el xantatge i en la negació del diàleg amb els i les que volen plantejar un procés que no només contempli l’eix nacional, construint tot un moviment independentista basat en el nacionalisme, en la demonització de la societat espanyola i en l’exclusió i la ridiculització dels sectors del catalanisme que no accepten el dogma que ells i elles han establert. Podríem debatre si aquesta línia d’actuació te com a objectiu desviar l’atenció de la corrupció sistèmica de l’antiga CDC, o si únicament té per objectiu mantenir la hegemonia de la dreta neoliberal a Catalunya, en tot cas, el resultat és el mateix, i és que la representació de l’1% que atresora la riquesa de Catalunya, s’ha autoproclamat com a representació de la societat catalana.

Imatges de l'inici del judici pel 9N


Així dons, ¿com no aprofitar aquesta oportunitat per a convertir l’afamat líder Artur Mas en màrtir, i enviar-lo a difondre la paraula del processisme per tot el món?             Això demostra, un cop més, la mentalitat del nucli convergent: ells son Catalunya, ells, i només ells. Jutjar-los es jutjar al poble de Catalunya, i per això, els hi hem de compensar el seu màrtir donant-los l’autoritat per representar els sentiments d’aspiració nacional del nostre poble per tot el món.

Doncs, no ens enganyem. Ells i elles no ens representen. Podran haver atresorat una important massa de vots gràcies al xantatge als partits i entitats independentistes, i a l’alienació de les classes populars catalanes, i encara així, aquesta estratègia no els hi ha donat ni la majoria de vots, ni la majoria del Parlament. Però tot i així continuen segrestant el mandat democràtic que els hi hem prestat, prenen decisions de gran transcendència sense consensuar-les, ni amb la resta de formacions, ni amb la societat catalana, governant per decret, i fent xantatge als seus aliats quan no podem aconseguir-ho. Continuen segrestant els sentiments i les aspiracions de la societat catalana per construir un model econòmic i social basat en el neoliberalisme i en el capitalisme més salvatge i més depredador, renegant i obviant conceptes ideològics que sempre han identificat a la societat catalana, com per exemple l’antimilitarisme, el suport al poble de Palestina, o la universalització de la sanitat i l’educació.



No tenen legitimitat per enviar a Mas, Ortega i Rigau a tombar pel mon explicant les bondats del procés. No representen a la societat catalana. Hem sortit molt al carrer per demanar una democràcia real, i per denunciar que no ens representen, i això, no ha canviat, per moltes estelades que pengin. 

No són el poble de Catalunya, i no, no ens representen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkedIn